Trauma Release

Vroeger gepest, een ongeluk meegemaakt, moeilijke relaties, onzekerheden, angstige of deprimerende fases in je leven meegemaakt. Er zijn veel oorzaken van trauma, en de meeste mensen krijgen er in min of meerdere mate mee te maken. 

Het is goed om emotie en gedachten te uiten, maar soms blijven er dingen achter in lichaam en geest. We stoppen dingen weg, weten ze niet te plaatsen of verwoorden. Zonder dat we het doorhebben leren we omgaan en leven met deze onverwerkte trauma’s. We bewegen ons lichaam op een bepaalde manier, gaan op onze eigen manier met andere mensen om. De gedachten die dagelijks door ons hoofd razen lijken op elkaar. Gebeurtenissen die we jaren geleden hebben meegemaakt beïnvloeden op subtiele wijze onze dagelijkse gang van zaken.

Misschien heb je al met kenissen gesproken, therapie gehad zelfs. Naar de dokter geweest voor medicatie omdat je niet lekker in je vel zat. Tallozen diëten, sportklasjes of hobbies uitgeprobeerd. Toch zitten er dingen dwars, en voel je je niet je ‘juiste zelf’.

Om de kern aan te pakken is het belangrijk naar binnen te keren. Diep naar binnen te keren en weer leren te voelen. Aanvoelen wat je lichaam jou verteld. Welke gedachten van diep naar boven komen wanneer je confronterende vragen aan jezelf stelt. Leren hoe je deze subtiele signalen van je lichaam en denkpatronen moet interpreteren. Aanleren hoe je weggestopte emoties en gedachten een plekje leert geven, en nieuwe situaties beter kan trotseren.

Bij het trauma retreat zal je diep naar je kern gaan. Moeilijke vragen aan jezelf stellen. Je lichaam en geest opnieuw leren kennen. Je zult je lichter voelen en dingen loslaten waarvan je niet bewust was dat het er zat. 

(Psilocybine verminderd activiteit in het deel van het brein dat de gedachten en emotie inhibeert (onderdrukt). Door de psilocybine komen emoties en gedachten naar boven die vaak worden weggestopt. Door deze gedachten en emoties bewust door te maken kan deze emotie verwerkt worden.)